pondělí 28. září 2015

Svatý Václav, pocukrovaná zástěra a vůně kardamomu

Dnešní Den české státnosti si je potřeba náležitě užít. Třeba s rychlou višňovo-jogurtovou buchtou, nějakou pěknou knížkou a hrnkem kardamomové kávy.



Na formu 22 cm budeš potřebovat:

1/2 pytlíku mražených višní (ale samozřejmě můžete použít jakékoli oblíbené ovoce)
1/2 pytlíku samokypřicí mouky
1 ČL vanilkové pasty, případně semínka z 1 lusku
3 PL tučného bílého jogurtu
hrnek mléka
hrnek oleje
1 vejce
špetku soli
1 hrnek hnědého cukru
trochu tuku a polohrubé mouky na vymazání a vysypání plechu

Předehřejte si troubu na 200 °C.
V míse smíchejte mouku, cukr, jogurt, vejce, olej a mléko. Přidejte i vanilkovou pastu a stěrkou vše důkladně promíchejte, ať nikde nezbyde ani jeden suchý drobek. Přisypte višně a vše promíchejte. Vymažte a vysypte formu, nalijte těsto a pečte. Použijte špejlový test, abyste zjistili, jestli je buchta hotová - na špejli nesmí být po vytažení vlhké těsto. Hotový moučník pocukrujte moučkovým cukrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat